LET OP: WIJ HEBBEN EEN LANGE WACHTLIJST VOOR AFSTANDSKONIJNEN. GRAAG VERWIJZEN WIJ U DOOR NAAR ANDERE KONIJNENOPVANGEN. VOOR EEN ACTUELE LIJST MET OPVANGEN PER GEMEENTE ZIE  WWW.KONIJNENBELANGEN.NL

IN DE WINTERPERIODE KUNNEN WIJ HELAAS GEEN BINNEN KONIJNEN AANNEMEN. WIJ HEBBEN ALLEEN EEN BUITENRUIMTE WAARDOOR HET TEMPERATUUR VERSCHIL TE GROOT WORDT. 

Je betaalt een minimale bijdrage van 25,00 Euro per konijn aan opvangkosten.

Het konijn wordt eigendom van de stichting Konijnenopvang Kaatje Keutel hiertoe wordt een afstandsverklaring getekend. Het zou fijn zijn als het konijn of konijnen gevaccineerd zijn. 
 
Als je het konijn (of de konijnen) komt brengen, is het verstandig om eventuele kinderen thuis te laten. Ervaring leert dat kinderen niet goed kunnen overzien dat hun dier maar een beperkte tijd hier in een hok zal zitten, en dat ze behoorlijk van streek (kunnen) raken als ze hier komen.
 
Konijn loslaten in de natuur?
 
Helaas zijn er nog altijd veel mensen die denken dat je een konijn in de natuur vrij kunt laten als je met vakantie gaat en je konijn dan een lekker en vrij leven geeft. Helaas, niets is minder waar, het is net zo goed dierenmishandeling als een hond vastbinden aan een boom en met de noorderzon vertrekken. Een tam konijn kan zichzelf niet redden in de natuur. Hij heeft een grote reeks aan vijanden; denk maar eens aan honden, katten, vossen, wezels en kraaien. Tamme konijnen zijn niet voldoende op hun hoede en worden zo gemakkelijk een prooi. Verder is er gevaar om onder een auto te komen, voedselgebrek, ziekten en sterven door de kou. Tamme konijnen kunnen niet zo goed holen graven als wilde konijnen. NIET doen dus!
 
Dumpen is geen optie !!!
 
Konijnen zijn gedomesticeerd sinds de Romeinse tijd en een konijn kan met gemak twee nestjes per jaar groot brengen. Dit betekent dat het huidige tamme konijn meer dan 4000 generaties verwijderd is van zijn wilde voorouders. Al die tijd heeft het konijn zijn eigenschappen behouden, maar zijn vaardigheden heeft hij grotendeels verloren. Zo heeft een tam konijn geen idee meer wat hij wel en niet moet eten, hij kan geen veilig hol meer graven en zelfs succesvol vluchtgedrag is hij vergeten. Een tam konijn in het wild is derhalve ten dode opgeschreven.