Je kunt het je bijna niet voorstellen, maar 95% van onze konijntjes is ooit op straat gevonden. Meegenomen door een oplettende en compassievolle voorbijganger, gebracht door de dierenambulance of weggevangen door ons team van vrijwilligers. Anderen zijn om diverse redenen afgestaan.

Sommige dieren komen dan ook in zwaar verwaarloosde toestand binnen. Wij vinden dat ieder dier het recht heeft op leven en als er enigszins uitzicht is op een pijnvrij leven na dit lijden, zetten we alles op alles om onze keutels te redden, want vanaf het moment dat ze hier over de drempel binnenkomen zijn het ONZE keutels.

We hebben dan ook een fantastisch team van kundige en lieve dierenartsen om ons heen van Dierenkliniek Jol en onze specialist in Utrecht Dierenkliniek Wilhelminapark. Op de webpagina van laatste kun je enorm veel informatie vinden over konijnen en ziekten, met name gebitsproblemen.

We hebben konijntjes in alle soorten, maten. leeftijden en geslachten, hangoren, staande oortjes. Ieder diertje met zijn of haar eigen prachtige karakter, maar ook met een rugzakje. Helaas is het voor ons dan ook lastig om de leeftijden in te schatten. Aan een konijn kun je niet zien of het twee jaar oud is of wellicht al vier jaar oud. Als ze gevonden worden zo onder het jaar dan is het vaak nog wel goed in te schatten.

Veel konijntjes hebben nu niet echt een geweldig konijnen leventje gehad: veelal opgesloten in een hok of kooi, ooit aangeschaft voor de kinderen. Dat laatste kan soms de nodige gedragsproblemen, zoals we dat zo mooi noemen, veroorzaken. Hoknijd, grommen etc. Wij proberen ze in de opvang te socialiseren en natuurlijk te compenseren wat ze nooit gehad hebben met veel liefde en zorg.

Soms veranderd dat, als ze eindelijk de ruimte krijgen die ze nodig hebben en een lieve partner en uiteraard de nodige liefde. Bij anderen blijft dit gedrag en bij ons mag dat! De dieren mogen zijn zoals ze zijn. Ieder met zijn of haar unieke karakter. Ook voor hen vinden we uiteindelijk wel een passend thuis. Zo niet ze mogen hier blijven zo lang nodig is. Al is het natuurlijk wel zo voor ieder diertje wat verhuisd komt er weer een plekje vrij om een ander op te vangen.

Voor de moeilijk uit plaatsbare konijntjes hebben we een speciale grote ren. Daar zit ons kneuzengroepje, om het maar oneerbiedig te zeggen, maar ik bedoel het liefdevol. Dat zijn konijntjes die dagelijks medische zorg nodig hebben. Dat brengt uiteraard kosten met zich mee en de nodige zorg.

Uiteraard hebben we ook tamme konijntjes in de opvang. Laatsten worden vaak gekozen, maar er zijn ook mensen die in de opvang komen voor wie het niet uitmaakt. Die juist voor dat moeilijke plaatsbare konijntje hun hart en huis openstellen.

Totdat de keutels verhuizen, genieten wij met volle teugen van hen allemaal!